Олімпіада молодого вчителя - 2014

24.06.2014 23:05

 З метою розкриття та активізації творчого потенціалу молодих учителів, виявлення рівня їх  теоретичної та практичної професійної підготовки 29.04.14 р. на базі СЗШ №68 м. Львова відбулася олімпіада для молодих учителів навчальних закладів Залізничного району.  В олімпіаді взяли участь молоді  педагоги наступних навчальних закладів: СЗШ №№ 15, 18, 60, 75, НВК «Гроно»,  НВК «Арніка», ЛУГГ.

     Відповідно до Положення про районну олімпіаду для молодих учителів перед учасниками заходу ставилося завдання представити портфоліо молодого вчителя та мультимедійну презентацію уроку, який провів  молодий учитель у своєму навчальному закладі. Під час представлення портфоліо учасники олімпіади у довільній формі ознайомили членів журі з своїми першими досягненнями, фаховими навичками, участю в районних та  міських заходах, активністю у навчально-виховному процесі школи та майбутніми кроками у напрямку професійного зростання.

    Учасниця олімпіади Голько С.О., учитель української мови та літератури ЛУГГ, під час олімпіади показала неабияку зацікавленість у збереженні традицій українського народу, що й намагається прищепити  учням у процесі своєї діяльності упродовж лише декількох місяців роботи на посаді учителя. Патріотичне виховання – це основний напрямок діяльності   вчителя української   мови та літератури ЛУГГ  Живущак О.М. Виховання естетичних смаків та використання міжпредметних зв’язків на уроках англійської мови  продемонструвала учасниця СЗШ № 15 Дворник І.В.

    Високий рівень фахової підготовки показала у своєму портфоліо та під час презентації укладеного й проведеного уроку вчитель англійської мови НВК «Арніка» Пуга О. О. Учасниця дбає про свою самоосвіту, залучає  себе до педагогічних конкурсів, проектів, активно здобуває досвід під час різних методичних заходів, що в  результаті допомагають їй проводити у класі цікаві уроки; представлений учителем урок відтворював системність роботи молодого педагога, володіння методикою викладання, творчий пошук.

     Працелюбністю, наполегливістю і копіткою працею відзначено досягнення молодого вчителя СЗШ № 75 Байдак І. Г. Викладач  англійської мови поетапно і скрупульозно відтворила проведений урок, під час якого використала чимало цікавих завдань, нестандартних підходів до вирішення педагогічних проблем, що налаштовувало учнів на експериментально-дослідницьку творчу працю у процесі заняття.

    Гундяк А. Р., вчитель англійської та іспанської  мов і літератури  СЗШ № 60, емоційно і  впевнено  донесла до учасників та членів журі  свої напрацювання щодо навчання учнів англійської мови. Надзвичайно яскравим був урок і формат його мультимедійного представлення молодим вчителем. Учасниця  надала детальний коментар кожного завдання, яке підбирала, орієнтуючись на специфіку класу взагалі, та обдарованість учня зокрема. Під час уроку використала театралізовані елементи, рольову гру, перевтілення, задіяла змагальний чинник та створила позитивну ауру навчально-виховного  процесу. Упродовж свого виступу залучала до співпраці аудиторію.

    Молоді  учителі  СЗШ № 18 Стадник О. В. та  Пасельська О. В. та НВК «Гроно»           Гук О. В. продемонстрували свої знання щодо методики викладання предметів німецька, англійська мова та представили у портфоліо чималу кількість проведених уроків, під час яких використовували різні форми і методи роботи. Презентація учителів засвідчила поступове, системне і цілеспрямоване прагнення початківців оволодіти професією вчителя.

Призери районної олімпіади для молодих учителів

І місце  – Пуга  Оксана Олексіївна, вчитель англійської мови НВК «Арніка»;

ІІ місце  Гундяк  Андріана Романівна, вчитель англійської, іспанської  мов СЗШ № 60 ;

ІІ місце  Байдак Ірина Григорівна, вчитель англійської ї мови СЗШ № 75;

ІІІ місце  Гук Оксана Василівна, вчитель німецької мови НВК «Гроно» ;

ІІІ місце  Стадник Ольга Володимирівна, вчитель німецької мови СЗШ № 18;

ІІІ місце  Пасельська Оксана Василівна, вчитель англійської, німецької, іспанської  мов СЗШ № 18.